Indien u wordt aangehouden door de politie, is uw advocaat uw enige vriend. De politie is verplicht u te informeren over uw recht op bijstand van een advocaat direct na uw aanhouding, het zogenaamde consultatierecht. Vóór uw verhoor als verdachte kunt u op die manier advies krijgen op het politiebureau van een advocaat. Dat is voor ons dagelijkse kost.

Bij Beukers & Faber informeren we u over de procedure en adviseren u over uw proceshouding tijdens het politieverhoor. In de regel is ons motto: spreken is zilver, zwijgen is goud. Maar hier houden onze bemoeienissen zeker niet op. Indien u dat wenst houden wij bijvoorbeeld contact met uw familie. Wij zijn immers uw enige link met de buitenwereld. Als de situatie daarom vraagt, zijn wij ook actief in het benaderen van de politie en justitie over de vraag ‘hoe nu verder’. Wij zijn voor hen de bekende luis in de pels.

Ook wanneer in uw zaak sprake is van langer durende vrijheidsberoving, de inverzekeringstelling of inbewaringstelling, staat u er wat ons betreft absoluut niet alleen voor.

Aangehouden door politie

Bent u aangehouden door de politie? U heeft recht op bijstand van een advocaat.