Een dagvaarding houdt in dat u een ‘uitnodiging’ ontvangt om voor de rechter te verschijnen. Dit kan zijn bij een alleensprekende rechter of bij een college van drie rechters. De alleensprekende rechter wordt ook wel politierechter genoemd.  Behandelen drie rechters uw strafzaak, dan moet u verschijnen voor de meervoudige strafkamer.

Wanneer u een dagvaarding ontvangt, dan doet u er heel goed aan om direct contact met ons op te nemen. Wij kunnen voor u het dossier opvragen, de zitting met u voorbereiden en u uiteraard verdedigen op de zitting. Na afloop van uw zaak adviseren wij u over het zo nodig in hoger beroep gaan. Als het hoger beroep van toegevoegde waarde is, dan staan wij u ook in die fase van uw strafzaak graag bij.

Dagvaarding advocaat

Heeft u een dagvaarding ontvangen in een strafzaak?

U kunt worden gedagvaard voor veel verschillende strafzaken: geweldszaken (mishandeling, moord, doodslag), drugs, uitingsdelicten (belediging, bedreiging) of vermogensdelicten (diefstal, heling, fraude, witwassen). In al dit soort zaken kunt u een beroep op ons doen.


Maar ook voor andere strafzaken kunt u met een strafrechter te maken krijgen, bijvoorbeeld:

  • economische delicten (denk aan overtreding van de milieuwetgeving of de arbeidstijdenwet);
  • verkeersstrafrecht (rijden onder invloed van alcohol of andere verdovende middelen, roekeloos rijden, rijden zonder rijbewijs, verlaten plaats ongeval);
  • wet wapens en munitie;
  • opiumwet

Als u gedagvaard bent in een strafzaak, belt u ons dan direct. Wij zullen met u de mogelijkheden en valkuilen in kaart brengen om u zo optimaal en doeltreffend mogelijk te verdedigen in de rechtszaal.