Gratis en vrijblijvend eerste gesprek.

U kunt bij ons terecht voor een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis en geven we een eerste inschatting van de zaak. Hierbij informeren we u ook over de kosten van rechtsbijstand. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden. Wij bespreken tijdens dit gesprek de voor u best passende kostenstructuur.

Toevoeging (Pro deo)

Indien u hiervoor in aanmerking komt, zullen wij u bijstaan op basis van door de staat gefinancierde rechtsbijstand (een “toevoeging”). Vroeger werd dit “pro deo” genoemd. Het recht op een toevoeging hangt onder meer af van de hoogte van het inkomen en het belang van de zaak. Wij regelen de toevoegingsaanvraag voor u.

Mogelijk dat u wel een eenmalige inkomensafhankelijke eigen bijdrage moet voldoen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand www.rvr.org. Natuurlijk kunnen wij u hierover ook informeren.

Indien u in voorlopige hechtenis zit of heeft gezeten, kan de rechtsbijstand geheel kosteloos zijn. Ditzelfde geldt in geval u of degene die een advocaat nodig heeft minderjarig is.

Uurtarief / Vaste prijsafspraak

Wanneer u niet in aanmerking komt of wenst te komen voor gefinancierde rechtsbijstand, zullen we vooraf afspraken maken over de kosten. Dit kan een uurtarief zijn of, indien de zaak zich daarvoor leent, een vaste prijsafspraak. Wij beseffen ons goed dat de kosten in overeenstemming moeten zijn met het belang van de zaak en de wensen van de cliënt.

Neemt u gerust vrijblijvend contact op om te bespreken welke kostenstructuur in uw geval van toepassing is.